Sejak 25 Feb 2011

Thursday, April 14, 2011

Dapatkah?

As-salam semua,

Ingat x en3 pasal keje?

Untuk bulan lepas dan bulan ni sahaja dah 3x pegi interview. 1st co tu mmg sah sah unsuccessful. Masa interview tu lagi aku dah dpt rasa. 2nd interview plak...mcm ada harapan, mcm ada sinar. Siap bgtau ''will give you a call next week whether you got the job or not'. Dah berapa kali next week dah tp x call-call pun. Hari2 tgk status kat jobstreet, masih x der apa2 jwpn. Mcm tu je statusnyer...

Sejak bulan Febuari, aktiviti harian aku ialah search job & click to apply for job. Maka seperti biasa, mgu lps hari Khamis aku pun click je job2 kat 'jalankerja' tu mana yg aku rasa tergerak nak click. Spot area mestilah Kajang, Semenyih, Bangi, Senwang, Nilai & Seremban.

X kire la, level assistant ker, eksekutip ker, officer ke smpi la ke 'meja' aku click click. Bak kata colleague aku...'click je kak...no harm clicking, walaupun post CEO'..hahahahaha.

Jadi, hari Khamis ari tu aku ternampak satu post Manager kat Seremban...aku click la walaupun dlm hati rasa mcm x capable je jd 'meja' ni.

Jeng jeng jeng...ari Jumaat kul 6.30pm aku terima satu sms mtk aku call utk interview appoinment. Masa tu aku tgh driving jd x dpt la nak call. Bila aku dah sampai ke destinasi, hari pun dah malam. Aku fikir kalau call pun dah lps office hour...lg pun dah malam. Call esok je la....janji pada diri sendiri...pepagi buta aku akan call.

Kul 8.30 pm....tetiba lagu "la mesa negra" berkumandang kat hp aku....no yg appear x der dlm list....

OMG....co yg sms tu yg call rupanyer...set interview, ari Isnin kul 6 ptg...(haaa!..6 ptg?..pelik la co ni...bz beno la plak smpi soh dtg kul 6 ptg)

X per la ikut je la....nak keje ke x nak!?...lg nak demand...kan kan...


tq mr. google



To be continued.....


2 comments:

Yana@Noni said...

ala kak...to be continued la plak..saje nak bikin suspen jer..:-)

FATIN HIDAYAH MUHAMAD said...

adoiiiiiii

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...