Sejak 25 Feb 2011

Thursday, April 14, 2011

Dapatkah? part III

Ngeee....:-)

Happy le kan pasal dah dpt keje baru...cuma nak bg ternag lagi nyata pasal post yg dioffer tu.

Kerja yg diiklankan kat 'jalankerja' tu utk post Manager tp post yg dioffer kat aku adalah Senior eksekutip. Eksekutip gak yer...Yanie!!!...bukan 'meja' tau....masih level sama...huhuhuhu (nak challenge diri sendiri ni..mudah2an dpt jd 'meja')

Masa interview tu aku ada tanya....ada HR Manager @ Director tak? Tujuan aku tanya tu...masa tu la...klu2 lah dpt keje..aku nak report kat sapa ek?..Pah tu GM/Boss tu kata x der...department baru nak create.

Haaaa!!?? 2 kali la aku face perkara yg sama. Masa keje kat Shah Alam dgn co yg skang ni. So ciput la...(eceh eceh...berlagak la plak). Mudah2an Allah bg petunjuk & terang hati bila bekerja di tmpt baru. Aku rasa masih bnyk la kekurangan diri utk sampai ke tahap 'meja' tu...bnyk lagi ilmu yg x der...

Jgn main2 ooo..Department HR ni bukan senang....lagi2 nak face kakitangan yg bermacam attitude...nak pleased kan employee...nak pleased kan management...kene balance...susah sebenarnyer. Klu tgk mcm senang je...isu surat.....buat gaji...isu surat warning....kira OT pekerja...deal ngan EPF bla bla bla..mcm senang kan?...But when it comes to reality...mencabar minda...lebih2 lagi bila nak buat polisi syarikat...ish ish ish...

(tu yg GM asyik cakap pasal balik cepat lambat tu)


1 comments:

Yanie said...

bagusnya.. development tuk career ni in future nmpk sgt bagus kak.. buat betul2.. insyaAllah kalau kita ikhlas Allah mudahkan segalanya.. :)

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...