Sejak 25 Feb 2011

Thursday, April 14, 2011

Dapatkah? Part II

As-salam sekali lagi...

Ha ha ha suspen ek?

Sajer nak wat en3 susulan...pasal belum ada kepastian tentang tajuk di atas.

Ok ok...sambungan:

Maka pada hari Isnin ari tu...dlm ujan renyai2 aku pun meredah ke bandar Seremban untuk menginterviewkan diri. Jap jap...

Nak tau citer..hari Ahad nyer plak...sempat lagi soping baju utk interview..konon2 biarla ada ummmphh skit masa interview selain sebenarnya nak dptkan confidence. Agaknya niat tu baik kan...jadi senang je dpt baju pilihan hati...klu waktu biasa..hampeh! susah tul nak cari...suka yg ni tp saiz plak x der...ada saiz sesuai tp x berkenan la...tu la klu saiz tu 'comel kiut miut' sgt, mmg susah nak cari baju...

Ok...berbalik semula pada interview....hmmm...interview tersebut berjalan dgn lancar...kebetulan plak bos yg interview tu kenal la plak ngan former bos aku masa keje kat Shah Alam...(CANTIKKK!)
Lps interview aku trus SMS former boss (tu la eloknyer bila keep in touch ngan ex2 boss ni)...mtk ihsan agar dia bg good testimoni in case klu intrviewer to call dia. (mtk ihsan pun bukan sajer2 tau...aku mmg perform baik punyer masa kat Shah Alam). Tup tup...mmg betul pun interviewer tu call formmer bos...hmmm.

Ok la pendekkan citer....(penat la tulis pjg2)...

Malam td aku terima call. ALHAMDULILLAH...I got the job!! (eh...dia org ni keje sampai malam ke..?..senak perut aku...silap2 nnt bila keje kene blk lewat..huhuhuhu)

Naper aku wat en3 susulan? Pasal masa tulis en3 part I..aku lom terima letter offer (LO)..selagi x terima selagi tu la x cfm dptkan? Benefit kat co ni x la sebagus apa yg aku dpt kat co sekarang tp aku x leh la nak memilih lg kerana masa pun dah singkat. Yg x best...hari sabtu kene keje..half day. Lps dpt LO aku trus call GM co tu & query serba sedikit....dr apa yg GM tu bgtau...mcm kene balik lewat aje...dia kata dia keje 12 jam...tu hint2 soh aku balik lewat la tu. X pe la...kene tgk dulu situasinyer mcm mana.

Nampaknya Sofea kene berkorban la...Mama x dpt teman Sofea selalu pegi wat check up @ speech theraphy bila keje tmpt baru coz Mama x tau situasi kat situ mcm mana...dia org boleh faham ke keadaan Sofea? Mlm td Papa bgtau yg dia akan attend suma appoinment klinik anak2. Tqvm ling... 

Aku akan start keje pada 3hb May...so tmpt baru nnt x tau la boleh berblog ke x?....huhuhuhuhu..kene tgk dulu...klu x dpt aku akan usaha beli PC/lappy. (doakan yer agar murah rezeki dpt PC/lappy)

Tima kasih x terhingga pada family termasuk Mr. Ling (hubby) yg mendoakan.

X lupa jugak kat kengkawan blog yg tlg doakan aku. Tima kasih suma.

Sementara menanti ke tmpt baru...klu ada masa aku akan post en3....ye la kan...kat sini pun kene clear up suma pending work...hand over keje. Bnyk la gak nak wat. lagi satu...headache...nak cari nursery baru utk anak2...sedehnya nak quit dr Al-Humairaa....(mama yg emo ni).

Ni la tempat keje baru....nama? biarlah rahsia dulu.



4 comments:

FATIN HIDAYAH MUHAMAD said...

perghhh...rope bumbung mcm kat fraser hill....

Mama Q said...

Ala-ala....atas bukit gak tu...rendah je la bukit tu...

Yanie said...

wah akak jadik 'Meja'ye.. congrats.. alhamdulillah... akhirnya kita smua dpat keja lain :D

Yana@Noni said...

Tahniah kak...akhirnya rezeki akak ada di tmpt baru...AQlhamdulillah:-)rezeki anak2 gak tu..

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...